Definición de UNESCO – Qué es, Significado y Concepto

UNESCO significa Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura). És un cos del ONU que es va fundar a [1945[1945[1945[1945 i que es basa en París (França).

El UNESCO es dedica a ajudar a nacions gestionar el seu desenvolupament mitjançant la conservació dels recursos naturals i culturals. La intenció és que cada poble es pugui modernitzar i integrar-se al món sense perdre la seva identitat.

Entre les diferents tasques realitzades per la organitzacióposar èmfasi en la formació del professorat, la construcció i equipament d’escoles, la preservació del patrimoni cultural i el foment de la llibertat d’expressió.

Taj Mahal

El Taj Mahal és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

UNESCO i Patrimoni de la Humanitat

El UNESCO s’encarrega del nomenament i confirmació dels càrrecs declarats Patrimoni de la Humanitat. El programa compta amb el suport de 184 països i té com a objectiu principal la conservació i difusió de llocs d’importància natural o cultural excepcionals, que es consideren part del patrimoni comú de la humanitat i que cal protegir per a les generacions futures.

Actualment existeixen més de 1.000 llocs nomenat per UNESCO tal com Patrimoni de la Humanitat. Itàlia és el país amb més places, amb més de 50 mencions. El Alhambrael Cova d’Altamirael Palau de Versallesel Acròpolis d’Atenesel centre històric de Romael Abadia de Westminsterel Kremlinel Estàtua de la Llibertatel ciutat antiga de l’Havanael Cascades de l’Iguazuel Taj Mahal i la Illes Galápagos són alguns dels llocs enumerats a la UNESCO.

Corrida de toros

Hi ha un moviment que demana a la UNESCO que reconegui les corrides de braus com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat.

Moviment contra la tauromàquia

En els darrers temps, hi ha hagut una iniciativa agressiva dels aficionats a la tauromàquia amb l’objectiu que la UNESCO reconegui la tauromàquia com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat. Aquesta és la intenció de polítics, empresaris i institucions que hi comparteixen el gust festa nacionalaixí com una sèrie de interessos barat.

Les ciutats a favor d’aquesta iniciativa són Madrid, Sevilla, Múrcia, Nimes, Arles i Bézier; d’altra banda, organismes com l’Associació Internacional Taurina (espanyola) i el Consell Nacional Taurino (mexicà) també han manifestat la seva intenció de protegir corrides de toros.

D’altra banda, milions de persones de diverses nacionalitats han mostrat un profund rebuig, sempre a través de moviments pacífics i tenint la paraula com a principal arma. Un dels exemples més clars és la sèrie de peticions que s’han presentat a través de les plataformes virtuals més populars com change.org epetitions24.com.

Requisits de la UNESCO

La lluita contra l’acceptació corrida de toros com a Patrimoni de la Humanitat es basa en això no compleix dos requisits bàsics de la UNESCOcom es mostra a continuació:

* No gaudeix de l’acollida i no genera orgull en la majoria de ciutadans dels països i de la ciutat en què es porta a terme, que s’ha manifestat clarament amb la seva prohibició a Catalunya i Canàries, així com els resultats de les nombroses investigacions que s’han dut a terme a Espanya, que mostren la negativa o negligència del 67,2% dels seus habitants;

* No compleix els estàndards mínims de la ètica humà. La tauromàquia és un espectacle basat en el patiment, la humiliació i l’assassinat d’un animal.

Els funcionaris de la UNESCO reconeixen que el patrimoni immaterial ha de ser valuós per als qui el practiquen i els recorden l’essència de la seva pertinença a la comunitat. D’altra banda, la insatisfacció de la majoria d’espanyols, francesos, portuguesos i llatinoamericans pel que fa a la tauromàquia, demostra que aquesta tradició els divideix i els fa avergonyir de les seves arrels.

Deja un comentario