Definición de guerra mundial – Qué es, Significado y Concepto

Guerra Mundial un guerra és un conflicte bèl·lic o lluita armada entre dos o més països o partits. El concepte està relacionat amb termes com ara batalla, lluitar jo lluitarentre altres. mónd’altra banda, és un adjectiu que permet anomenar allò que es desenvolupa a diversos països del món.

La noció de guerra Mundialper tant, s’utilitza per referir-se al conflicte bèl·lic a gran escala que implica el Pobles de diversos continents. Hi ha consens que hi ha hagut dues guerres mundials al llarg de la història: la Primera Guerra Mundial (va passar entre 1914 jo 1918) i la Segona Guerra Mundial (1939[1945[1945[1945[1945), escrits sempre amb les seves inicials en majúscules.

Fins al Primera Guerra MundialTambé conegut com gran guerramés de 60 milions de soldats es van mobilitzar i 10 milions de soldats van morir gent. El conflicte va esclatar per l’enfrontament entre els Imperi Austrohongaric jo Sèrbiaque també va comptar amb la participació de Rússia, Alemanya, França, Regne Unit, Bèlgica, Japó, Estats Units I Itàliaentre altres països.

Alguns diuen que el Segona Guerra Mundial ell era l’únic conflicte que s’ha desenvolupat realment a escala planetària. Hi van intervenir més de setanta països i van morir uns 60 milions de persones, que és al voltant del 2% de la població mundial de l’època.

Qualsevol declaració d’a Tercera Guerra Mundial ha estat qüestionat pels historiadors. La majoria dels conflictes bèl·lics actuals impliquen la participació directa o indirecta de països d’arreu del món mitjançant sistemes d’aliances o organitzacions supranacionals com la ONU. Per tant, és probable que mai es declari formalment l’inici d’una tercera guerra.

Conseqüències de la Segona Guerra Mundial

Guerra MundialA més del saldo milionari de víctimes, dient als soldats i als civils per igual, la Segona Guerra Mundial va deixar una empremta indeleble en la història de la humanitat. A nivell econòmic i d’infraestructura, molts països europeus s’han vist greument afectats, com també la Xina i el Japó.

La Unió Soviètica i els Estats Units van ser els països que van guanyar més força durant la guerra. Les seves diferències ideològiques van ser el punt de partida de les seves batalles, que van donar lloc a dos bàndols dels països aliats: Els soviètics van ocupar gran part de l’Europa central i oriental, afegint Lituània, Estònia, Moldàvia, parts de Polònia i Finlàndia i Letònia al seu grup.

Polònia va aconseguir part dels antics territoris alemanys, mentre que Alemanya es va dividir en dos: a la meitat occidental, ocupada per Amèrica del Nord, el Regne Unit i França, es va desenvolupar un govern democràtic; la zona oriental, en canvi, va veure la invasió soviètica i la imposició del comunisme com una forma de govern.

L’aliança militar creada per la Unió Soviètica es va conèixer com a Pacte de Varsòvia, mentre que l’americà es deia OTAN. França s’ha mostrat a favor d’Amèrica del Nord, encara que sigui pròpia independència va ser menys afectat que el d’altres països europeus. Tot i sortir victoriosos, França i el Regne Unit van veure com el seu poder declinava, fet que es va reflectir en la descolonització d’alguns dels seus territoris d’ultramar: el Pakistan i l’Índia van aconseguir la independència; a Algèria i Vietnam, en canvi, van començar a lluitar contra el sistema colonial.

Davant el deteriorament que han patit els països europeus a nivell econòmicaAmèrica del Nord ha iniciat un pla d’atenció anomenat Mariscal, que tenia com a objectiu retornar la força als seus aliats; per això va oferir una sèrie de préstecs. Contràriament al mal d’alguns, els Estats Units s’han convertit en el país amb l’economia més forta del planeta i el capitalisme ha adoptat el dòlar com a moneda de referència.

Deja un comentario