Definición de caucho – Qué es, Significado y Concepto

Goma d'esborrar El terme goma d’esborrarque prové de la paraula quítxua goma d’esborraral·ludeix a un Producte derivat de làtex: un líquid típic de diverses verdures. El cautxú està format per diferents espècies arbòries i permet obtenir, després de la coagulació, a massa elàstica i impermeable que té múltiples usos.

És important tenir en compte que el cautxú també es pot generar sintèticament, mitjançant un procés industrial. Per tant, es pot distingir entre el cautxú natural i la cautxú sintètic.

L’ús del cautxú es remunta a l’antiguitat. Els pobles precolombins, a Amèrica, el cautxú ja utilitzat, per exemple fent pilotes i sabates. La producció de cautxú, de fet, ha afavorit el desenvolupament de ciutats de la regió amazònica com Manaus i Iquitos. Cal destacar que aquest creixement també es va basar en l’explotació dels treballadors que es dedicaven a l’obtenció del cautxú arbres.

Entre els cautxús sintètics, però, el cautxú acrílicque està fabricat amb acrilonitril i té un gran resistència a altes temperatures i oxidació.

Els primers que van explotar les propietats del cautxú natural van ser els indis centreamericans, també coneguts com a i pobles indígenes d’Amèrica, nadius americans o amerindis, entre altres sobrenoms. Aquests són els habitants originaris del continent, els descendents actuals dels quals intenten mantenir la seva cultura malgrat la discriminació i el malbaratament que pateixen els governs.

Pel que fa a l’ús industrial del cautxú, el primer es va inaugurar només l’any 1803. fàbrica dedicada específicament a la producció de productes amb aquest material, a París.

Cal destacar que, en llenguatge col·loquial i d’acord amb paísla idea de cautxú s’utilitza com a sinònim de pneumàtic d’un vehicle o a tros d’abric que s’utilitza com a protecció contra la pluja.

Febre del cautxú

Goma d'esborrarEs coneix com febre del cautxú fins a la fase històrica que va marcar el desenvolupament de diverses zones d’Amèrica Llatina des de la compra i venda de cautxú. Això processosdesenvolupat entre 1879 jo 1912així com entre 1942 jo [1945[1945[1945[1945ha generat grans canvis econòmics i socials a les regions implicades.

El febre El cautxú ha estat una peça clau en la història social i econòmica de diversos països amb territoris a la regió amazònica, com ara Perú, Colòmbia, Brasil, Equador, Bolívia i, encara que no en la mateixa mesura, Veneçuela. El terme febre en aquest cas s’utilitza per descriure el gran ús que es feia del cautxú en aquell moment.

La febre que va portar aquests països a extreure i comercialitzar cautxú en volums tan elevats ha generat riquesa i ha provocat transformacions socials i culturals. Algunes ciutats, com ara Belém i Manaus del Brasil i Iquitos peruà, s’han beneficiat especialment de l’impacte d’aquesta explotació.

L’augment de la febre del cautxú es va produir en dos períodes, tal com s’ha esmentat en un paràgraf anterior. A la dècada de 1850 es va produir el descobriment de la cambra pneumàtica i la vulcanització, que va provocar un augment del volum de extracció fet de cautxú.

La vulcanització, en canvi, és un procés que consisteix a escalfar el cautxú en brut juntament amb el sofre perquè es torni més rígid i resistent als accidents. temperatures. Va ser descobert per l’inventor nord-americà Carlo Goodyear el 1839 quan va vessar accidentalment un recipient que contenia cautxú i sofre sobre un fogó; la barreja es va tornar rígida i impermeable i Goodyear va decidir anomenar el procés d’aquesta manera en honor a Vulcà, el déu romà dels volcans i el foc.

Deja un comentario