Definición de bazuca – Qué es, Significado y Concepto

La noció de bazooka té el seu origen etimològic en la paraula anglesa bazooka. El terme fa referència a a arma portàtil que permet el llançament de magranes.

Es diu granada bala de metall d’estructura de pedrera en possessió d’a explosiu. La bazooka, en particular, és a llançagranades: a dispositiu que permet disparar aquest tipus de bala.

Arma portàtil

La bazooka és una arma portàtil.

Orígens de la bazooka

El físic i enginyer nord-americà Roberto Goddard (1882[1945[1945[1945[1945) es coneix com el pare de la bazooka. Aquest expert en la propulsió de coets va ser ell qui va pensar en el desenvolupament d’una arma d’infanteria amb un disseny tubular per llançar projectils.

Goddardo va idear el seu arma en el context de la Primera Guerra Mundial.. No obstant això, diversos inconvenients van retardar el progrés del projecte. Final d’anys ’40 la iniciativa es va recuperar per resoldre una dificultat: com llançar granades pesades.

Després de molta investigació i judici, va sorgir l’arma coneguda com el bazooka. El seu nom es deu a la semblança de l’arma amb una instrument inventat per Bob Burns (18901956) que s’anomenava, de fet, bazooka.

Exèrcit

L’ús de bazuques va ser important durant la Segona Guerra Mundial.

El seu ús

Com ja hem comentat, el bazooka és un llançagranades. De totes maneres, per ells característiquesés habitual esmentar-lo com un llançacoets o com a llançadors de míssilsencara que hi ha diferències específiques entre tots aquests elements.

Els bazookas es descriuen com armes antitanc o antitanc. Això es deu al fet que tenen com a objectiu neutralitzar o destruir vehicles de combat protegits per un blindatge.

Ell exèrcit va implementar l’ús de bazuques als Estats Units Segona Guerra Mundial. A partir de les armes capturades enmig del conflicte, els alemanys van crear la seva pròpia versió de l’arma, anomenada Panzerschreck.

Després Segona Guerra Mundial, el bazooka va ser important en altres conflictes bèl·lics. El seu ús va ser fonamental Guerra de Corea Jo allà guerra del Vietnamper exemple.

Altres tipus de bazooka

Igual que el llançagranades va rebre el seu nom de l’eina ideada per Cremades, diversos objectes són citats com a bazookas a causa de la seva similitud amb l’arma. En aquest sentit podem parlar llançadors de pilota bazooka.

Aquests artefactes s’utilitzen en determinats entrenaments esportscom tennis o beisbol. El llançador de boles bazooka també es pot utilitzar com a arma de joguina.

El bazooka parlant o altaveu, en canvi, és un aparell utilitzat per a l’emissió de so de la transformació del corrent elèctric. Aquests bazookas són portàtils, equipats amb piles recarregables i tenen connexió USB jo Bluetooth.

L’escriptura correcta

Curiosament, bazooka és un terme inclòs al diccionari Reial Acadèmia Espanyola (RAE). Per això la nostra llenguatgeno es recomana l’ús de l’anglès bazooka.

Les adaptacions bazuca jo bazoca, però, no són adequats. D’altra banda, el RAE indica que el gènere de bazooka és femella (el bazooka), encara que en molts casos la noció apareix en masculí (el bazooka).

Expressions com «Vaig donar al meu fill una bazooka de joguina», «Estava entrenant amb una bazooka», «El nostre exèrcit no té bazooka» jo «Posa música a la bazooka»d’aquesta manera s’equivoquen.

¿Que te ha parecido?

Deja un comentario