5 de desembre de 2011, es descobreix el planeta Kepler-22b, el primer planeta habitable fora del sistema solar.

Tal dia com avui (5 de desembre) de 2011, es descobreix el planeta Kepler-22b, el primer planeta habitable fora del sistema solar.
    
Kepler-22b és un exoplaneta que orbita dins de la zona habitable de l'estrella Kepler-22, similar al Sol . Es troba a uns 600 anys llum (180 pc) de la Terra en la constel·lació de Cygnus. Va ser descobert pel Telescopi Espacial Kepler.
     
El ràdio de Kepler-22b és aproximadament 2,4 vegades més gran que el de la Terra . La sevamassa i composició superficial segueixen sent desconegudes,  amb només algunes estimacions molt aproximades establertes: té menys de 124 masses terrestres al límit de confiança de 3 sigma i menys de 36 masses terrestres en 1 sigma confiança.
     
Natalie Batalha, un dels científics del projecte del Telescopi Espacial Kepler, ha especulat: "Si és principalment un oceà amb un petit nucli rocós, no està més enllà de la possibilitat que hi hagi vida en un oceà així”.
    
L'estrella amfitriona, Kepler-22 , és una estrella de tipus G  que és un 3% menys massiva que el Sol i un 2% més petita en volum.
     
La distància mitjana de Kepler-22b a la seva estrella amfitriona Kepler-22 és aproximadament un 15% menor que la distància de la Terra al Sol  però la luminositat (sortida de llum) de Kepler-22 és aproximadament un 25% menor que la del Sol. 
  

Els científics poden estimar les possibles condicions de la superfície de la manera següent:

  • En absència d'atmosfera, la seva temperatura d'equilibri (assumint un albedo similar a la Terra ) seria d'aproximadament 262 K (−11 ° C), en comparació dels 255 K (−18 ° C) de la Terra. 
  • Si l'atmosfera proporcionés un efecte hivernacle similar en magnitud al de la Terra, tindria una temperatura superficial mitjana de 295 K (22 ° C). 
  • Si l'atmosfera té un efecte hivernacle similar en magnitud al de Venus , tindria una temperatura superficial mitjana de 733 K ( 460 ° C).

Estimacions recents suggereixen que Kepler-22b té més d'un 95% de probabilitat d'estar ubicat a la zona habitable empírica definida pels límits recents de Venus i Mart primer (basats en estimacions de quan aquests planetes poden haver suportat condicions habitables), però menys d'un 5% de probabilitat d'estar ubicat a la zona habitable conservadora dins de la zona habitable Circumstelar , (estimada a partir de un model convectiu-radiatiu sense núvols 1D).

Com a curiositat comentar que el primer trànsit del planeta davant de la seva estrella amfitriona es va observar el tercer dia d'operacions científiques de Kepler, el 12 de maig de 2009. El tercer trànsit es va detectar el 15 de desembre de 2010.El Telescopi Espacial Spitzer i la terra proporcionaren dades de confirmació addicionals -observacions basades en. La confirmació de l'existència de Kepler-22b es va anunciar el 5 de desembre del 2011.
   
 ----------------------------- -------------------------------------------------- ---------------
- has vist aquest planeta?
-no
- doncs em sembla que seria habitable
- Per què et sembla?
- per les seves condicions, posició, ...
- que interessant
- si
- doncs podríem anar a visitar-lo, no?
- home, aquesta molt lluny
- al que està?
- a 600 anys llum
- bé, agafem tu i jo una nau i anem tirant
- tu i jo?
- si
- tindríem un problema
- doncs al planeta haurien que arribarien els nostres descendents
- i?
- que tu i jo som homes
- i?
- que poca descendència tindrem nosaltres sols
- doncs portem a algú més
- no cabem a la nau
- tot són problemes
- sempre ens quedarà la imaginació
.

Deixar un comentari

Si us plau tingueu en compte que els comentaris han de ser aprovats abans de ser publicats